З чого складається дротовий розумний дім?

Бажання створити в своєму будинку найзатишніший простір притаманне кожному. Втім якщо в плані дизайну зрозуміло, як створюють особливу атмосферу, то питання як за допомогою сучасних технологій додати комфорту до сих пір лишається таємницею для багатьох українців. І хоча власники житла все частіше обирають системи розумного будинку, майже ніхто точно не може уявити, з чого складаються подібні системи, які саме функції вони можуть виконувати та як їх встановлюють.

 

Що входить до складу сучасно системи розумного будинку

Сама система являє собою набір датчиків та сенсорів, терморегуляторів, контролерів та центру керування з’єднаних між собою в єдину мережу. На відміну від китайських виробників готових комплектів, наша команда розробляє індивідуальні системи, спрямовані на задоволення конкретних потреб клієнта. Для нас, як для відповідального виробника це додало змогу розширювати та змінювати функціонал комплексу, в результаті чого значно зменшується період окупності системи.

Традиційною або базовою є дротова система розумного дому. До складу якої включено наступні комплекси:

  • контролю витоку води;
  • контроль витоку побутового газу;
  • контроль опалення
  • контроль системи вентилювання;
  • контроль електричної мережі та розеток4
  • контроль системи освітлення;
  • контроль відчинення вікон та дверей.

Втім кожна з перерахованих систем може бути виконана в економ-варіанті з мінімальним функціоналом чи в більш сучасному й «розумному» форматі. Замовник має шанс обрати перелік можливостей системи, аби досягти найефективнішого співвідношення ціни та комфорту. Це дозволяє максимально знизити період окупності. Зрозуміло, що рівень можливих заощаджень та комфорту також буде відрізнятися.

Приклади можливостей системи

Найбільш поширеним запитом в Україні є керування освітленням, тож розглянемо можливі функції дротового розумного дому на прикладі контролю системи освітлення. Чим більш складну систему передбачено, тим більше параметрів можна налаштувати, тим більш зручним та вигідним буде подальше використання як розумного дому, так і спожитої електричної енергії.

За допомогою програми керування (зі смартфона чи планшета, на які встановлюється спеціальна програма) можна дистанційно, вмикати чи вимикати світло в окремих кімнатах, а також налаштовувати інтенсивність горіння ламп. Остання функція особливо зручна, коли доводиться часто вставати вночі, коли яскраве світло болісно ріже очі й позбавляє сну. Крім того можливе й налаштування особливих режимів (так званих сценаріїв) освітлення (наприклад приглушене для кіноперегляду, зональне для роботи в певній частині кімнати чи різнокольорове для свята.

В більш бюджетних рішеннях використовуються фотоелементи, які вмикають лампи при появі людини в приміщенні и вимикають, коли з приміщення виходять. Попри доступність, таке рішення є вигідним для прохідних кімнат, коридорів, кладових чи гардеробних і дозволяє не тільки підвищити рівень комфорту, але й значно зекономити кошти за електропостачання.

Скільки елементів входить до окремих систем?

Питання комплектації окремих систем розумного будинку не має однозначної відповіді, скільки датчиків чи сенсорів знадобиться. Кількість елементів не є сталою. Для кожної сфери та розмірів житла обирається відповідний комплект елементів. Чому так? У звичайній квартирі для контролю витоку газу достатньо 1 датчика в кухні. У приватному будинку з окремою котельною кімнатою таких датчиків (а відповідно й дротів до них) потрібно вже 2.

При встановленні датчиків витоку води їх розташовують біля всіх пристроїв, що використовують воду. Відтак датчики слід розташовувати біля пральної й посудомийної машин, а також усіх водопровідних кранів.

Те ж стосується й системи контролю опалення. Для створення комфортних умов, а також ефективного та економного використання ресурсів температурний режим в окремих кімнатах має бути підвищеною, а в деяких – значно нижче. Приміром, у вітальні чи дитячій кімнаті бажано підтримувати прийнятну температуру, в той час як у вхідній зоні, санвузлі, комірчині та гардеробній кімнаті температура має бути значно нижчою. Кількість терморегуляторів в такому разі буде залежати від кількості приміщень у будинку чи квартирі.

В питанні контролю вентиляції кількість кімнат також є важливою. Втім в економ варіантах примусове ввімкнення, посилення чи вимкнення вентиляції організовується лише в найнеобхідніших приміщеннях. Приміром, в кухні, ванній кімнаті чи гардеробній, де потоки повітря є гарантією свіжості речей.

Чому варто довірити створення комфорту вдома Helfer Sysytems?

  • Ми молода втім досвідчена команда розробників-новаторів з України, які обрали найбільш результативний вид систем розумного будинку для впровадження на теренах нашої країни.
  • Ми відходимо від шаблонів і відмовляємось від продажу стандартизованих рішень. Вважаємо, що ідеальним варіантом є розроблений виключно під його потреби кожного клієнта проект. Це дозволяє максимально знизити затрати на створення індивідуального «розумного» житлового простору.
  • Ми є самостійним виробником дротових систем розумного дому, відтак гарантуємо надійність та стабільну роботу системи. Саме тому ми працюємо з найбільш витривалими пристроями та наднадійними дротовими рішеннями.
  • Ми пропонуємо повний цикл робіт, починаючи від створення проекту до його реалізації, зборки, встановлення та налаштування всіх систем. Нашим клієнтам не доводиться додатково витрачатися на майстрів із монтажу системи розумного будинку.
  • Ми дозволяємо познайомитись на практиці з реальними можливостями розумного дому в нашому шоу румі. Відтак незрозумілі аспекти, що викликають питання чи вагання, можна прояснити в реальних умовах використання приладів.
  • Ми надаємо інформаційну підтримку щодо будь-яких питань стосовно роботи, можливостей та налаштувань системи.

Виникли питання чи потребуєте додаткової інформації? Наші консультанти готові допомогти у вирішенні цих проблем. Звертайтесь за телефоном чи залиште заявку.

00

Узнать стоимость своего умного дома

message

Или напишите нам