Що таке український розумний дім

Останнім часом Україна активно долучається до сучасних традицій найбільш розвинених країн світу щодо обладнання будинків та офісів системами розумний дім. Це дозволяє не тільки всебічно контролювати процеси, але й значно зменшити витрати на оплату комунальних платежів.

Сучасні моделі розумного дому являють собою складний комплекс інженерних систем та програм, з’єднаних у єдину мережу. Зазвичай до системи включають наступні блоки:

  • водопостачання та контроль витоку води (біля труб чи мийних машин);
  • газопостачання будинку та контроль витоку побутового газу;
  • контроль температури в приміщеннях (з можливістю налаштування різних показників для окремих приміщень);
  • контроль системи вентиляції;
  • контроль освітлення (з можливістю віддаленого або автоматичного ввімкнення/вимкнення освітлення, зміни яскравості та інтенсивності горіння ламп);
  • контроль електричних розеток (з можливістю віддаленого вимкнення напруги на окремих із них);
  • блоки безпеки, до складу яких підключають камери зовнішнього та внутрішнього спостереження, сенсори відкриття вікон/дверей тощо.

Це дає можливість користувачу регулювати та контролювати будь-яку сферу побуту не тільки в ручному режимі, але й віддалено. Крім того, система передбачає використання особливих налаштувань та оптимальних режимів. Це позитивно впливає на окупність системи, та дозволяє відповідально ставитися до природних ресурсів.

Компанія Helfer Systems стала однією з перших, хто долучився до розробки унікальних провідних систем розумний дім на території України. На відміну від більшості постачальників, ми відмовилися від стандартних комплектів китайського виробництва.

По-перше, це дає можливість створювати унікальні системи на території нашої країни, які у майбутньому можуть стати всесвітнім брендом. Тим паче, що українці давно відомі, як талановиті розробники, винахідливі науковці, відповідальні працівники. Тож ми доводимо наші системи до досконалості, аби користувачі змогли оцінити нову якість життя.

По-друге, наші системи дозволяють варіювати набір функцій залежно від потреб замовника. При цьому здебільшого функціонал розумного дому може бути за потреби розширений.

По-третє, спроектовані та зібрані нашими спеціалістами системи апріорі розраховані саме на наші умови експлуатації, тому провідні системи Розумний дім від Helfer Systems прослужить значно довше.

Користь сучасної системи розумного дому від українського виробника Helfer Systems

Деякі розробники порівнюють систему розумного дому з відданим дворецьким. Втім на відміну від останнього, система залишається на варті добробуту без пауз та перепочинку. Тож, яку користь отримає власник системи?

  • Економія ресурсів

На відміну від звичайної економії, коли доводиться відмовлятися від бажаного, система розумного дому дозволяє підтримувати той самий рівень комфорту при зменшеному використанні ресурсів. Ввімкнення світла у прохідних кімнатах тільки на час, коли там хтось знаходиться, налаштування нічних та інших особливих режимів освітлення дозволяють значно зекономити електричну енергію. Вибір оптимальної температури для кожного приміщення, можливість коректування інтенсивності опалення залежно від погодних умов чи зміни ритму життя(навіть віддалено через смартфон) значно скорочують обсяг газу на опалення.

  • Економія коштів

Значне зменшення витрат на комунальні платежі – не єдиний спосіб економії для власників провідних систем розумного дому. Період окупності системи значно скорочується, якщо подібний комплекс встановлюється у квартирах старіших будинків, оскільки інженерні системи в них часто зношені. Так, серед функцій розумного дому є ті, що контролюють витік газу, появу диму, витік води, слідкують за перепадами напруги і стабілізують її тощо. Таким чином, власники розумного дому убезпечені від можливих наслідків поривів системи водопостачання, вибуху природного газу, виходу з ладу техніки.

  • Безпека

Одночасно із безпекою аварійною, система все частіше комплектується функціями стеження за зовнішнім проникненням у приміщення. Навіть найпрудкіші злочинці не зможуть непомітно оглянути оселю чи дістатися всередину. Щойно сенсори відмічають відкриття вікон, дверей чи фіксується особа, що оглядає будинок, власник розумного дому отримує відповідне сповіщення.

  • Зручність та комфорт

Власники розумного дому мають більше часу на власні потреби, оскільки вони звільнені від багатьох щоденних побутових турбот. У них немає потреби відслідковувати налаштування пристроїв, систем опалення і освітлення. У них не стоїть питання, чи вимкнута вдома праска, бо перевірити це й відключити прибори можна за допомогою спеціальної програми, встановленої на смартфон.

  • Надійність

Старанно вивчивши сучасні технічні можливості, ми сфокусували увагу саме на провідних технологіях з’єднання окремих блоків системи розумного дому. Така конструкція забезпечує більш надійний зв'язок, є ефективнішою у використанні, має довший строк придатності й не потребує уваги під час експлуатації. До того ж подібне рішення не дає змоги стороннім особам приєднатися до мережі з метою зламу та внесення змін.

Наскільки доступною є технологія?

Розуміючи потребу населення долучитися до кращих технологій світу й реальний стан доходів, наші спеціалісти прагнули створити максимально сучасну й водночас бюджетну систему. Єдине, на чому ми не згоді економити, це якість компонентів. Тож зниження ціни вдалося досягти завдяки вибору більш доступної й надійної провідної схеми з’єднання. До того ж наші клієнти самостійно обирають, які функції розумного дому вони вважають необхідними. А у майбутньому функціонал може бути розширеним. Тож ми намагалися зробити так, аби встановлення системи розумного дому стало доступним для людей різного достатку.

Якщо у вас виникли питання стосовно можливості встановлення системи, її комплектації, доступних функцій, вартості чи інших аспектів, наші спеціалісти готові надати розгорнуту інформацію. Звертайтесь за консультацією до HELFER SYSTEMS, і ми разом знайдемо оптимальне рішення саме для вас!

00

Узнать стоимость своего умного дома

message

Или напишите нам