Чим дротова система розумного дому краща за бездротову ?

Обсяг функцій, які може виконувати сучасна система розумного дому, надзвичайно широкий. Система може контролювати різні сфери побуту, роблячи життя власників набагато комфортнішим. Втім при всьому різноманіттю функцій, існує всього два основних типи систем розумного дому: дротові (або провідні, як їх часто називають) та бездротові.

Як видно з назви, основна різниця полягає у способі передачі інформації та з’єднанні окремих блоків у системі. В першому випадку компоненти поєднуються класичним способом із використанням дротів. Бездротове з’єднання стало можливим із розвитком хвильових технологій. Втім, різниця у наявності чи відсутності дротів спричиняє цілий ряд особливостей, впливає на характеристики та можливості систем.

Чим відрізняються дротові й бездротові системи розумного дому

Системи такого типу вважаються класичним рішенням, оскільки з’явилися значно раніше. З’єднання всіх елементів відбувається за допомогою дротів. Це дає системі певні переваги, й спричиняє деякі труднощі.

Бездротові системи з’явилися не так давно. Зв'язок між сенсорами, блоком керування та іншими пристроями відбувається без використання дротів через хвилі. Це дає змогу розташовувати детектори у будь-якому місці. Здавалося б, така організація роботи блоків має стати більш зручною й розповсюдженою. Але переваги системи цього типу врівноважуються її недоліками.

Наші спеціалісти досить довго аналізували технологічні та практичні можливості систем обох типів, а також реальні потреби клієнтів в Україні, аби забезпечити споживачам максимально зручні комплекси. За цілою низкою критеріїв більш ефективним, вигідним та перспективним виявилося класичне рішення. Розглянемо докладніше, чому дротові мережі є більш доречними й у чому криються їх переваги.

  • Економічна вигода

Сенсори й контролери для традиційних систем коштують значно менше аналогів для бездротових систем. При цьому вони мають довший строк експлуатації. Завдяки цьому окупність готової дротової системи розумного дому вдвічі менша за варіант з вай-фай з’єднанням. Таке рішення є вигідним навіть за умови використання найсучасніших дротів.

На відміну від класичного рішення, бездротові комплекси того ж класу й функціоналу є більш дороговартісними. Це пояснюється новизною рішення й використанням особливих схем у компонентах.

  • Надійність

Під надійністю мережі ми розуміємо стабільність сигналу для забезпечення безперервного швидкісного зв’язку між всіма елементами системи. В цьому плані дротові мережі також вважаються оптимальним рішенням, оскільки ні відстань між блоками, ні наявність стін чи інших хвильових мереж не впливають на якість та швидкість передачі даних.

У випадку з бездротовими аналогами віддаленість об’єктів, стіни (особливо з металевими конструкціями) та додаткові мережі знижують якість сигналу, швидкість його передачі. Такі рішення є більш вдалими для невеликих приміщень.

  • Зручність експлуатації

Розумний будинок передбачає полегшення побуту. Тому бездротові системи конструюються так, аби не потребувати уваги до окремих блоків від власника. Кожен елемент приєднується таким чином, аби його живлення та робота відбувалися автоматично.

У бездротових варіантах автоматичне підключення живлення часто неможливе. Тому власникам подібного рішення доводиться самостійно відстежувати активність блоків живлення (спеціальних батарейок) та вчасно проводити їх заміну. Це додає клопоту та фінансових вкладень.

  • Безпека

Дротова мережа повністю убезпечена від доступу до неї сторонніх осіб. Сфера впливу комплексу поширюється тільки в межах прокладеної сітки дротів і не виходить за межі квартиру, будинку чи офісу (якщо це не передбачено функціоналом самої системи).

Бездротові технології можуть зазнавати впливу від інших хвильових мереж чи зловмисників. Річ у тім, що wi-fi хвилі розповсюджуються за межі приміщень, відтак злодії можуть вловити та внести зміни до сигналу.

  • Унікальність та персоніфікація

Більшість бездротових рішень є готовими комплексами. Не завжди перелік функцій та кількість датчиків у них відповідають реальній потребі конкретного власника.

Дротові мережі складаються виключно під конкретно прорахований комплекс. Такий підхід є виваженим та вигідним, оскільки власник самостійно вирішує, які функції в кожній кімнаті він вважає необхідними, і тільки після цього прораховується кількість необхідних блоків та способи прокладання дротів. Такий підхід позитивно впливає на окупність системи, оскільки кожен користувач зможе заощаджувати на тих сферах, які хвилюють саме його.

  • Зручність встановлення

Цей показник є єдиним, в якому дротові мережі поступаються бездротовим аналогам. Необхідність прокладання дротів передбачає більше робіт, аніж просте закріплення пристроїв бездротової системи у будинку. Втім цей нюанс нівелюється, якщо установку системи проводити напередодні ремонту чи при первинному облаштуванні житла в новобудові.

Переваги замовлення розумного дому в Helfer Systems

Ми – молода втім досвідчена українська команда, що впроваджує сучасні рішення в побуті. Протягом декількох років наші спеціалісти активно досліджують сферу технологічних досягнень, що можуть полегшити побутові питання, зробити життя більш комфортним, дозволять більш раціонально й економно використовувати ресурси. Тому сьогодні Helfer Sysytems відома як виробник дротових систем розумного дому, що дають відчути комфорт майбутнього уже зараз.

На відміну від більшості компаній ми не пропонуємо готових рішень та не займаємося перепродажем. Натомість наша команда розробляє унікальні системи для кожного замовлення. Такий підхід визнано вдалим у розвинених країнах світу, тож саме його ми прагнемо впроваджувати й в Україні.

Ми пропонуємо повний цикл робіт від надання консультацій щодо вибору оптимальної конфігурації системи чи проведення безкоштовних прорахунків необхідних компонентів та їх вартості до розробки проекту та встановлення системи.

Зробімо Україну сучасною разом!

00

Узнать стоимость своего умного дома

message

Или напишите нам